PIECZARKI MAZURSKIE |
||
Firma Pieczarki Mazurskie to przedsiębiorstwo rodzinne, które istnieje od 1988 roku. Zakład położony jest w okolicy Mrągowa, wśród mazurskich jezior i lasów, w miejscowościach Użranki i Zalec. Specjalizujemy się w produkcji pieczarki świeżej z przeznaczeniem na rynek lokalny i zagraniczny.
Pieczarkarnia o powierzchni 19 000 m2 uprawia grzyby w technologii holenderskiej. Dzięki odpowiednim urzą dzeniom klimatyzacyjnym produkujemy pieczarki przez cały rok. |
Do hodowli używamy kompostu produkowanego we własnej wytwórni podłoża. Dysponujemy również własnym zapleczem transportowym, co umożliwia nam zapewnienie płynnych dostaw nawet do najbardziej wymagających klientów.
Głównym celem naszego przedsiębiorstwa jest produkcja pieczarek świeżych o najwyższej jakości.
Realizując to założenie cieszymy się długoletnim i stabilnym zaufaniem klientów w krajach Unii Europejskiej i Rosji. Obecnie firma składa się z Pieczarkarni i Wytwórni Podłoża. |
WYTWÓRNIA PODŁOŻA |
||
Do hodowli używamy kompostu produkowanego we własnej wytwórni podłoża. Dysponujemy odpowiednim zapleczem technicznym i maszynowym do zapewnienia ciągłości procesu produkcyjnego. |
Dzięki doskonałej współpracy z dostawcami, wieloletniemu doświadczeniu, własnemu laboratorium i profesjonalnemu zarządzaniu jesteśmy w stanie wyprodukować podłoże o najwyższej jakości. |
PIECZARKARNIA |
||
Począ tkowo Zakład produkował grzyby w przydomowej pieczarkarni na powierzchni 320 m2. Przez lata firma rozrastała się dobudowując kolejne budynki i hale produkcyjne.
Obecnie pieczarkarnia składa się z pięciu obiektów położonych w miejscowości Użranki, gdzie mieści się siedziba Zakładu oraz jednego obiektu położonego w miejscowości Zalec o łą cznej powierzchni 19 000 m2.
W marcu 2012 roku został oddany do użytku najnowszy obiekt składający się z sześciu hal uprawowych wyposażonych w najnowocześniejsze systemy produkcji. Wszystkie obiekty uprawowe są wyposażone w zautomatyzowane układy klimatyzacyjne, zapewniające kontrolowane warunki temperatury i wilgotności powietrza oraz zawartości dwutlenku węgla, co pozwala na utrzymanie odpowiedniego mikroklimatu do wzrostu pieczarek. |
Zakład produkuje grzyby w technologii holenderskiej. Grono wykwalifikowanych technologów nieustannie czuwa nad procesem produkcji obserwując zachowanie grzybni w czasie cyklu uprawowego. Dzięki wnikliwej obserwacji i wyciąganiu odpowiednich wniosków uzyskujemy wysokie plony przy optymalnym stopniu zużycia podłoża. Intensywnie wykorzystujemy hale uprawowe przez maksymalną ilość cykli w ciągu roku. Pieczarki są zbierane ręcznie, dzięki czemu możemy zapewnić szeroki asortyment grzybów o najwyższej jakości i różnych wielkościach. Grzyby natychmiast po zbiorze trafiają do komory szokowej, w której w krótkim czasie są schładzane do temperatury +2°C. Następnie do chłodni głównej, gdzie są przygotowywane do wysyłki. Niska temperatura zapewnia długi okres utrzymania świeżości produktu. Po zakończonym zbiorze hala uprawowa jest poddawana dezynfekcji termicznej. |
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.
Partager poste