Enterprise

PIECZARKI MAZURSKIE

  foto3

 

Firma Pieczarki Mazurskie to przedsiębiorstwo rodzinne, które istnieje od 1988 roku. Zakład poł‚ożony jest w okolicy Mrągowa, wśród mazurskich jezior i lasów, w miejscowoś›ciach Użranki i Zalec. Specjalizujemy się™ w produkcji pieczarki ś›wieżej z przeznaczeniem na rynek lokalny i zagraniczny.

 

Pieczarkarnia o powierzchni 19 000 m2 uprawia grzyby w technologii holenderskiej. Dzięki odpowiednim urzą…dzeniom klimatyzacyjnym produkujemy pieczarki przez cał‚y rok.

 

 

Do hodowli używamy kompostu produkowanego we własnej wytwórni podłoża. Dysponujemy również wł‚asnym zapleczem transportowym, co umożliwia nam zapewnienie płynnych dostaw nawet do najbardziej wymagających klientów.

 

Głównym celem naszego przedsiębiorstwa jest produkcja pieczarek świeżych o najwyższej jakoś›ci.

 

Realizując to założenie cieszymy się dł‚ugoletnim i stabilnym zaufaniem klientów w krajach Unii Europejskiej i Rosji. Obecnie firma skł‚ada się™ z Pieczarkarni i Wytwórni Podłoża.


 

WYTWÓRNIA PODŁOŻA

  o_nas_grafika_3

 

Do hodowli używamy kompostu produkowanego we własnej wytwórni podłoża. Dysponujemy odpowiednim zapleczem technicznym i maszynowym do zapewnienia ciągłości procesu produkcyjnego.

 

 

Dzięki doskonałej współpracy z dostawcami, wieloletniemu doś›wiadczeniu, wł‚asnemu laboratorium i profesjonalnemu zarządzaniu jesteśmy w stanie wyprodukować podłoże o najwyższej jakoś›ci.


 

PIECZARKARNIA

  o_nas_grafika_1

 

Począ…tkowo Zakład produkował‚ grzyby w przydomowej pieczarkarni na powierzchni 320 m2. Przez lata firma rozrastała się™ dobudowując kolejne budynki i hale produkcyjne.

 

Obecnie pieczarkarnia składa się z pięciu obiektów położonych w miejscowości Użranki, gdzie mieś›ci się™ siedziba Zakładu oraz jednego obiektu położonego w miejscowoś›ci Zalec o łą…cznej powierzchni 19 000 m2.

 

W marcu 2012 roku został oddany do użytku najnowszy obiekt skł‚adający się™ z sześ›ciu hal uprawowych wyposażonych w najnowocześniejsze systemy produkcji. Wszystkie obiekty uprawowe są wyposażone w zautomatyzowane ukł‚ady klimatyzacyjne, zapewniające kontrolowane warunki temperatury i wilgotności powietrza oraz zawartości dwutlenku węgla, co pozwala na utrzymanie odpowiedniego mikroklimatu do wzrostu pieczarek.

 

 

Zakład produkuje grzyby w technologii holenderskiej. Grono wykwalifikowanych technologów nieustannie czuwa nad procesem produkcji obserwując zachowanie grzybni w czasie cyklu uprawowego. Dzięki wnikliwej obserwacji i wyciąganiu odpowiednich wniosków uzyskujemy wysokie plony przy optymalnym stopniu zużycia podłoża. Intensywnie wykorzystujemy hale uprawowe przez maksymalną ilość cykli w ciągu roku. Pieczarki są zbierane ręcznie, dzięki czemu możemy zapewnić szeroki asortyment grzybów o najwyższej jakości i różnych wielkościach. Grzyby natychmiast po zbiorze trafiają do komory szokowej, w której w krótkim czasie są schładzane do temperatury +2°C. Następnie do chłodni głównej, gdzie są przygotowywane do wysyłki. Niska temperatura zapewnia długi okres utrzymania świeżości produktu. Po zakończonym zbiorze hala uprawowa jest poddawana dezynfekcji termicznej.

Partager poste
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
PIECZARKI MAZURSKIE SP. Z O.O.
Użranki 61, 11-700 Mrągowo
fax/tel: +48 89 742 37 30
Copyright © 2016 Mushrooms Mazury. All rights reserved.
MADE BY:
Producent pieczarek w Polsce - Pieczarki Mazurskie, uprawa, sprzedaż, pieczarkarnia najwyższej jakości. Zapraszamy do współpracy. Eksportujemy nasze produkty na całą europę. Nasze produkty spełniają wszelkie najwyższe normy produkcji pieczarek. Oferujemy najwyższą jakość uprawy oraz najlepsze warunki cenowe - sprzedaży w naszej pieczarkarni.

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.