BRC Global Standard Food jest międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności opracowanym w Wielkiej Brytanii. Norma BRC została opracowana w celu określenia i ujednolicenia wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności i jakości oraz szeregu norm, które muszą być stosowane w zakładach produkcji żywności. Norma określa warunki, jakie powinien spełniać producent i dostawca, w celu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności oraz właściwych warunków higienicznych i produkcyjnych zgodnie z wymaganiami prawnymi oraz ochroną konsumentów.
Wdrożenie standardu BRC jest dobrowolne i stanowi gwarancję, że certyfikowani dostawcy będą produkowali zgodnie z określonymi standardami jakościowymi, co jest potwierdzone przez niezależną jednostkę certyfikującą. Certyfikacja według BRC jest ważnym elementem systemu oceny i kwalifikacji dostawców na rynku sprzedaży detalicznej i sieciowej. Certyfikacja według standardu rozpoznawana jest przez największe sieci handlowe działające na rynku europejskim i światowym.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.
Udostępnij post